Handmixer kopen

Wat is een handmixer? Wat kun je met een handmixer in de keuken? In dit artikel zullen we hier dieper op ingaan en ook een aantal merken handmixers uitlichten. Een handmixer is vooral geschikt voor kleine, snelle klussen in de keuken zoals bijvoorbeeld het kloppen van slagroom of het mixen van deeg zonder hiervoor je keukenmachine in te hoeven zetten.

Of je nu een amateurkok bent of een professionele chef, een handmixer is een essentieel hulpmiddel in elke keuken. Deze compacte en veelzijdige keukenhulp maakt het bereiden van talloze recepten eenvoudiger en sneller.

In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van een handmixer, de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij de aanschaf, en hoe je het meeste uit je handmixer kunt halen.

Handmixer

Voordelen van een handmixer

 1. Compact en ruimtebesparend In tegenstelling tot grotere keukenapparaten, zoals standmixers, neemt een handmixer weinig ruimte in beslag en is het gemakkelijk op te bergen. Dit maakt het een perfect hulpmiddel voor kleine keukens of voor mensen die beperkte opbergruimte hebben.
 2. Lichtgewicht en draagbaar Handmixers zijn lichtgewicht en draagbaar, waardoor ze eenvoudig te verplaatsen zijn tussen verschillende werkstations in de keuken. Ze zijn ook handig voor kookdemonstraties of om mee te nemen naar een vriend of familielid om samen te koken.
 3. Veelzijdig Met de juiste accessoires kan een handmixer worden gebruikt voor een breed scala aan keukentaken, zoals het mixen van beslag, het kloppen van eiwitten, het mengen van sauzen en het pureren van soepen.

Waar let je op als je een handmixer wilt kopen?

Het vermogen

Het vermogen van een handmixer wordt meestal aangegeven in watt. Een hoger wattage betekent meer vermogen, wat handig kan zijn bij het mixen van zwaardere ingrediënten. Over het algemeen hebben handmixers een vermogen tussen 200 en 350 watt.

Snelheidsinstellingen

Een handmixer met meerdere snelheidsinstellingen geeft je meer controle over het mixproces. Kies voor een model met minimaal 3 snelheden om te kunnen variëren tussen lichte en zwaardere mengtaken.

Accessoires

Let op de bijgeleverde accessoires bij het kiezen van een handmixer. Gangbare hulpstukken zijn gardes, deeghaken en soms zelfs staafmixervoetjes. Zorg ervoor dat de accessoires stevig zijn en eenvoudig te verwisselen.

Ergonomisch ontwerp

Kies een handmixer met een comfortabele grip en een ergonomisch ontwerp, zodat je het apparaat langere tijd kunt gebruiken zonder vermoeid te raken.

Handmixer KitchenAid

De handmixers van KitchenAid staan bekend om hun prachtige design en hoge kwaliteit. Er zijn verschillende types handmixers met draad of zelfs volledig draadloos voor optimale vrijheid in de keuken.

Alle mixers zijn voorzien van veel verschillende standen en snelheden voor het optimaal bereiden van jouw baksels.

Handmixer Blokker

Blokker Bij de Blokker kun je verschillende soorten handmixers kopen. Hier koop je de handmixer die bij jou past. Van goedkoop tot duurdere modellen, met veel of weinig accessoires.

Handmixer Philips

PhilipsHet Nederlandse merk Philips is leverancier van veel verschillende elektrische apparatuur. Ook de handmixers van Philips zijn van hoogwaardige kwaliteit en te koop met veel verschillende accessoires zoals bijvoorbeeld deeghaken of een extra grote mengkom.

Handmixer Action

Wist je dat je bij de Action ook een handmixer kunt kopen? Deze valt binnen de Home Essentials collection en is al vanaf 12.95 te koop inclusief deeghaken en mengkom.

Tips voor het gebruik van een handmixer

 1. Begin altijd op de laagste snelheidsinstelling om spatten te voorkomen en voer geleidelijk de snelheid op.
 2. Gebruik korte pulserende bewegingen om ingrediënten voorzichtig te mengen, zoals bij het toevoegen van bloem aan een beslag.
 3. Houd de handmixer in een hoek van ongeveer 45 graden en beweeg deze in een cirkelvormige beweging door de kom. Dit zorgt voor een gelijkmatige menging van de ingrediënten.
 4. Zorg ervoor dat je de hulpstukken regelmatig schoonmaakt om aangekoekt beslag en andere resten te verwijderen.
 5. Gebruik de juiste accessoires voor specifieke taken, zoals gardes voor het kloppen van eiwitten en deeghaken voor het kneden van deeg.

Handmixer onderhoud en reiniging

Om je handmixer in topconditie te houden, is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Volg deze eenvoudige tips voor het reinigen van je handmixer:

 1. Koppel de handmixer altijd los van het stopcontact voordat je met de reiniging begint.
 2. Verwijder de accessoires en was ze met warm water en zeep. Veel hulpstukken zijn vaatwasserbestendig, maar controleer de handleiding van je specifieke model om zeker te zijn.
 3. Maak het motorhuis van de handmixer schoon met een vochtige doek. Gebruik geen water of vloeibare reinigingsmiddelen op het motorhuis, aangezien dit het apparaat kan beschadigen.
 4. Droog de accessoires en het motorhuis goed af voordat je ze opbergt.

Veelgestelde vragen over handmixers

Een handmixer is een onmisbaar hulpmiddel in elke keuken. Met zijn compacte formaat, veelzijdigheid en gebruiksgemak maakt het vele keukentaken eenvoudiger en sneller. Door de juiste handmixer te kiezen en deze goed te onderhouden, kun je jarenlang genieten van de voordelen die dit keukenapparaat biedt. Investeer in een kwaliteitshandmixer en ontdek hoe het je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau tilt!

Wat is een goede handmixer?

Een goede handmixer heeft verschillende opties. Daarnaast is het van belang wat je met de handmixer wilt gaan doen. Ga je deze één keer per maand gebruiken dan zul je voldoende hebben aan een ander model dan dat je deze dagelijks gebruikt.

Is een handmixer goedkoop?

Zoals hierboven te lezen is een handmixer al te koop vanaf ongeveer 12.95. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer de handmixer zal kosten.