KitchenAid keukenmachines

kitchenaid

KitchenAid is een Duits multinationaal engineering- en elektronicabedrijf die o.a. ook keukenmachines in verschillende prijsklassen en van hoge kwaliteit produceren. Welke KitchenAid keukenmachines zijn er? De keukenmachines van KitchenAid zijn te vinden in drie verschillende series gesorteerd op grootte. KitchenAid staat bekend om zijn iconische en betrouwbare keukenapparatuur, met keukenmachines die geen uitzondering zijn. In dit artikel zullen we de verschillende modellen van KitchenAid keukenmachines verkennen, hun prijsklasse, garantie en waar je ze kunt kopen. Daarnaast bespreken we de beschikbare accessoires die je keukenervaring nog verder kunnen verbeteren.

kitchenaid

Keukenapparaten van KitchenAid

KitchenAid keukenmachines worden veel geleverd met diverse opzetstukken waarmee je verschillende soorten voedsel kunt maken in de keuken. Vaak wordt bijvoorbeeld een blender opzetstuk geleverd voor het maken van soepen, sauzen en smoothies. Er is ook een ijscrusher-opzetstuk voor het crushen van ijs en bevroren fruit om sorbets en cocktails te maken. Kortom, een alleskunner van dit bekende A-merk in je keuken neemt je veel werk uit handen.

KitchenAid keukenmachines

KitchenAid biedt een breed scala aan keukenmachines, variërend van instapmodellen tot professionele apparaten. Enkele populaire modellen zijn:

 1. KitchenAid Classic: Een instapmodel met een vermogen van 250 Watt en een 4,3-liter mengkom. Dit is perfect voor beginners en kleine huishoudens.
 2. KitchenAid Artisan: Een van de meest populaire modellen met een vermogen van 325 Watt en een 4,8-liter mengkom. Dit model is ideaal voor thuisbakkers en koks die regelmatig gerechten bereiden.
 3. KitchenAid Pro Line: Een professioneel model met een vermogen van 1,3 pk en een 6,9-liter mengkom. Dit model is perfect voor ervaren koks en mensen die grote hoeveelheden voedsel moeten bereiden.

Kan een keukenmachine van KitchenAid in de vaatwasser?

De KitchenAid keukenmachine is vaatwasmachinebestendig

Wat kost een KitchenAid keukenmachine ongeveer?

De prijsklasse voor KitchenAid keukenmachines varieert afhankelijk van het model en de bijgeleverde accessoires. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €200 voor het instapmodel Classic en €800 voor het professionele Pro Line model.

Heb je garantie van KitchenAid?

KitchenAid keukenmachines worden geleverd met een garantie die varieert van 2 tot 5 jaar, afhankelijk van het model en het land waarin het apparaat is gekocht. Controleer de garantievoorwaarden die bij uw keukenmachine zijn geleverd voor specifieke informatie over de garantie.

Waar is KitchenAid keukenapparatuur te koop?

KitchenAid keukenmachines zijn verkrijgbaar bij erkende verkooppunten, zoals elektronicawinkels, warenhuizen en gespecialiseerde kookwinkels. Daarnaast kunt u ze ook online kopen via websites zoals Amazon, Bol.com en de officiële KitchenAid-website.

Welke accessoires biedt KitchenAid?

KitchenAid biedt een uitgebreide selectie accessoires die compatibel zijn met hun keukenmachines. Enkele voorbeelden zijn:

 1. Platte menghaak: voor het mengen van beslag en lichte deegsoorten.
 2. Deeghaak: voor het kneden van zwaardere deegsoorten zoals brood- en pizzadeeg.
 3. Draadgarde: voor het kloppen van eiwitten, slagroom en luchtige mengsels.
 4. Voedselmolen: voor het malen van vlees, groenten, kaas en broodkruimels.
 5. Pastaroller en -snijders: voor het maken van verse pasta, zoals lasagne, fettuccine en tagliatelle.
 6. IJsroommaker: voor het bereiden van zelfgemaakt ijs, sorbet en bevroren yoghurt. 7. Spiraalsnijder: voor het snijden van groenten en fruit in spiraalvormige slierten, ideaal voor het maken van gezonde alternatieven voor pasta en noedels.
 7. Citruspers: voor het eenvoudig persen van verse citrusvruchten voor sappen en marinades.
 8. Graanmolen: voor het malen van granen, zoals tarwe, haver en rijst, om vers meel te maken.

KitchenAid keukenmachines zijn een uitstekende investering voor zowel beginnende als ervaren koks. Met een breed scala aan modellen en beschikbare accessoires biedt KitchenAid een oplossing voor elke keuken en elk budget. Vergeet niet om de garantievoorwaarden te controleren en uw keukenmachine te kopen bij een erkend verkooppunt om te profiteren van de uitstekende klantenservice en ondersteuning die KitchenAid te bieden heeft.

Veelgesteld vragen over KitchenAid keukenmachines

Welke KitchenAid keukenmachine kiezen?

Er zijn veel verschillende modellen te koop. Het is niet te doen om hier een goed advies voor te geven zonder meer te weten over de wensen en eisen die jij stelt aan de keukenmachine.

Welke KitchenAid keukenmachine heb ik nodig?

Die vraag kun je zelf het beste beantwoorden door eerst op een rijtje te zetten waar je de keukenmachine voor wilt gaan gebruiken. Als je hier de antwoorden op hebt kun je op zoek naar een keukenmachine van bijvoorbeeld Bosch die hieraan voldoet.

Wat is de beste keukenmachine?

Hierover hebben wij een artikel: Wat is de beste keukenmachine. Dit artikel updaten wij regelmatig met nieuwste technieken en tarieven.

Wat is het verschil tussen de KitchenAid Classic, Artisan en Pro Line keukenmachines?

De belangrijkste verschillen tussen deze modellen zijn het vermogen, de capaciteit van de mengkom en de doelgroep. De Classic is een instapmodel met een 250 Watt motor en een 4,3-liter mengkom, geschikt voor beginners en kleine huishoudens. De Artisan heeft een 325 Watt motor en een 4,8-liter mengkom, wat het een populaire keuze maakt voor thuisbakkers en koks die regelmatig gerechten bereiden. De Pro Line is een professioneel model met een 1,3 pk motor en een 6,9-liter mengkom, ideaal voor ervaren koks en mensen die grote hoeveelheden voedsel moeten bereiden.

Zijn de KitchenAid keukenmachine-accessoires onderling uitwisselbaar?

Veel KitchenAid accessoires zijn compatibel met verschillende modellen van hun keukenmachines. Echter, het is belangrijk om te controleren of een specifiek accessoire past op het model dat je bezit, aangezien sommige accessoires speciaal zijn ontworpen voor bepaalde modellen. Raadpleeg de handleiding van uw keukenmachine of de KitchenAid website voor meer informatie over compatibiliteit.

Hoe moet ik mijn KitchenAid keukenmachine onderhouden en reinigen?

Om de levensduur van uw KitchenAid keukenmachine te verlengen, is het belangrijk om het apparaat regelmatig en op de juiste manier te reinigen. Verwijder en reinig de accessoires na elk gebruik, waarbij de meeste vaatwasmachinebestendig zijn. Raadpleeg de handleiding voor specifieke reinigingsinstructies voor elk accessoire. Voor het motorblok van de keukenmachine, veeg het af met een vochtige doek en droog het goed af. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of schuursponsjes, en dompel het motorblok nooit onder in water of andere vloeistoffen.