Wat maakt een keukenmachine geschikt?

Snijd, kneed, hak… je noemt het maar, en de kans is groot dat een foodprocessor het kan doen. Er een bezitten is net zoals een persoonlijke sous-chef of een tweede paar handen in de keuken hebben, en wanneer je er eenmaal een hebt, wil je niet meer terug.

Niet alle foodprocessors zijn echter gelijk, want elk apparaat brengt verschillende vaardigheden naar je aanrecht. Wij hebben 50 modellen getest om deze te vinden die de meest nuttige investeringen zullen zijn.

Instelbaarheid

Een top presterende voedselverwerker zou hele of grote stukken verse producten moeten kunnen vermalen tot een uniforme maaltijd of maaltijd in heel weinig tijd. Het zou taken moeten kunnen uitvoeren zoals het malen van harde kaas, het pureren van soepen of sauzen, het maken van emulsies zoals mayonaise en zelfs het kneden van deeg voor brood. Bij het winkelen moet u op zoek gaan naar een model dat tomaten en kaas kunnen snijden en / of raspen.

Accessoires

Alle voedselverwerkers worden geleverd met een werkbak voor het hakken en pureren – de beste bevatten ook een snij- en raspdisc. Andere accessoires om naar te zoeken zijn een kleinere werkbak en mes voor fijnere taken, een deegmes, een dicing-accessoire en zelfs een blenderattachment voor smoothies. De meeste zijn vaatwasmachinebestendig.

Instellingen en snelheden

Veel voedselverwerkers hebben maar één snelheid, maar sommige kunnen hoge, middelhoge en lage snelheden hebben. Een must-have: een impulsinstelling. Pulsing geeft je de mogelijkheid om voedsel in stappen te hakken en de blade te beperken om het risico op overmatig verwerken te beperken. Het is ook geweldig voor het krijgen van een egaal haksel: de stop-en-ga-beweging laat onverwerkte items van boven op de blade vallen om te worden verwerkt. Anders blijven items dicht bij het mes gewoon verder verwerkt, waardoor het onderste gedeelte fijner wordt dan het bovenste gedeelte.

Gewicht

Een zwaardere base helpt op het gebied van prestaties, maar gewicht is niet noodzakelijkerwijs gerelateerd aan meer vermogen. Lichtgewicht materialen maken voedselverwerkers betaalbaarder en makkelijker te verplaatsen en op te slaan. Details zoals zuignappen kunnen goedkoop lijken, maar helpen de base op zijn plaats te houden op het aanrecht.

Garantie

Voedselverwerkers staan ​​bekend als een investeringsstuk, maar sommige mensen zijn trots dat ze er al meer dan 30 jaar mee door kunnen gaan. Voordat je je uitsloopt, kijk dan naar de garantie van het merk: de lengte verschilt vaak voor motor en accessoires.

Overweeg de soorten taken die je gaat gebruiken je voedselverwerker voor en kies je capaciteit van daaruit:

2- of 4-cup modellen zijn voor zeer eenvoudige kleine taken zoals het hakken van kruiden, het maken van hummus, het pureren van babyvoeding en het opklopt van dressing of mayonaise.

8-cup modellen zijn het beste voor beginners: ze zijn niet te groot en niet te klein. Houd er rekening mee dat ze, hoewel ze gebruikt kunnen worden voor deeg, het zou moeilijk zijn om brood in deze maat te maken.

12- of 14-cup modellen zijn onze aanbeveling voor de meeste huishoudens. Ze zijn veelzijdig en groot genoeg om deeg te behandelen, en ze komen vaak met een tweede kleine werkbowl voor kleinere taken en een assortiment aan accessoires ook.