Wat is het verschil tussen een blender en een keukenmachine?

Het gaat allemaal om de messen; voedselprocessors hebben vaak scherpere messen dan blenders. Dit betekent dat processoren je voedsel snijden en het in een vast vorm houden, terwijl blenders vloeistoffen maken. Neem bijvoorbeeld een wortel, een blender maakt sap, terwijl een voedselprocessor het in blokjes snijdt, waardoor de structuur en het gewicht behouden blijven.

Als soep en smoothies vast onderdeel zijn van je dieet, is een blender een goede keuze, maar als je iets veelzijdigers zoekt, is het de moeite waard om meer te betalen voor een voedselprocessor.

Welke voedselprocessor heb ik nodig?

De komgrootte van de voedselprocessors die we hebben getest, varieert van 1,9 liter tot 3,7 liter. Hoe groter ze zijn, hoe meer functies de apparaten meestal hebben. Op zijn beurt heeft een voedselprocessor met veel functies waarschijnlijk veel meer ruimte nodig dan een die beperkt is tot het hakken, raspen en pureren. Over het algemeen is een voedselprocessor met een capaciteit van 2,5 liter groot genoeg voor de meeste gerechten.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een voedselprocessor?

We hebben de features die het waard zijn om in gedachten te houden wanneer je naar een van deze multitasking-machines gaat zoeken, onderverdeeld:

Accessoires

De meeste modellen zijn voorzien van een rasp, snijplaat, hakblad en deegmes als standaard. Deze accessoires zijn geschikt voor de meeste dagelijkse taken, maar er zijn een paar andere add-ons om op te letten, waaronder alternatieve snijdiscs, dikke en dunne raspgroottes, spiralizer-schijven of dicing-bladen.

Puls

Een pulsfunctie is ideaal voor het regelen van je hakken en het voorkomen van eventueel onbedoeld pureren, wat bij volle snelheid kan gebeuren. Alle onderstaande modellen hebben deze functie.

Stabiliteit

Het is cruciaal dat een voedselprocessor stabiel staat op een aanrechtblad vanwege de snelheid waarmee de messen draaien. Alle onderstaande modellen hebben anti-slip- of suction-cupvoeten om beweging te beperken.

Programma’s

Dit komt meestal voor bij geavanceerde modellen; kies tussen voorgeprogrammeerde modi zoals pureren, kneden of pulsen en laat je voedselprocessor werken terwijl je je richt op de volgende bereiding.